startsida

Produkter

”Jag har alltid gillat att laga mat. Till min Cateringverksamhet började jag baka knäckebröd i ugnen hemma i köket. Alla gillade mina frö-och kärnpackade, krispigt, frasiga, smakrika knäckebröd. Alla ville ha mer!

Utöver catering jobbade jag med vin-, choklad-, sill- & nubbeprovningar och med mitt populära vinspel, Bouquet the wine game, som spelas snart världen runt. Jag blev tvungen att baka på nätterna för att  hinna med. Jag började leverera mitt ”Bäcke Knäcke” i påsar till handplockade delikatessbutiker på söder i Stockholm. De gick åt direkt.

På olika bagerier hyrde jag in mig då ordinarie personal låg hemma och sov.  Jag blev nattbakare med påsar under ögonen.

Efter ett tag då jag fick fler och fler butiker samt restauranger så var det dags att starta ett eget bageri och det blev i Farsta Strand 2012. I och med att jag tog över Edsbacka Bistro i Sollentuna 2014 så blev valet lätt att även flytta bageriet. Nu har vi ett superfräscht bageri där vi även nu öppnar vår egna BäckeKnäcke butik.”

Britt-Marie Bäcke     

knacke

ORIGINAL

Vi kallar vårt första knäckebröd för orginal. Den är smaksatt med rostade sesamfrön och pumpakärnor. Själva degen innehåller också fler frön. Det är linfrö och solroskärnor. Sedan använder vi oss av bl a mjöl från Saltå Kvarn och Strängnäs Valvskvarn.

knacke

FÄNKÅL/HAVSSALT

Fänkål/havssalt är det nyaste tillskottet i BäckeKnäcke familjen. Då vi är vansinnigt förtjusta i salt och lakrits så blev det väldigt naturligt för oss att börja tillverka ett gott knäcke med dessa smaker. Men själva idén till det kom inte vi med utan det var Hilton Hotel i Slussen som hade önskemål om ett knäcke med dessa smaker...Det tackar vi för! Vi fick både en ny kund och ett nytt gott knäckebröd.

honung

HONUNG

Vi producerar vår egna honung. Våra bin flyger fritt i Huddinge och Västerhaninge. Vår honung har vi även i olika smaker; Naturell, citron, ekalyptus och kardemumma.

Musli

MÜSLI

Rostade solroskärnor, sesamkärnor och pumpafrön som kommer ifrån vårt knäckebröd, honungsrostade dinkelpuffar, quinoapuffar, rågflingor, crunch, branflakes, gojibär, tranbär, hallon och kanelglacerade mandlar. Givetvis så använder vi oss av ekologiska och biodynamiska råvaror.

Varje påse innehåller 350 g av allt det där goda och det går även att köpa det i lösvikt...